peugeot_3008_1605styp_215_jpg

Autofinanciering & Garantie

Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

25 04 2017 1De iconische Citroën Type H, beter bekend als de HY of 'golfplatenbus', bestaat 70 jaar. Met een thematentoonstelling in Parijs bewijst Citroën eer aan de onmisbare rol die de lichte bedrijfswagen in de geschiedenis van het merk speelt.

25 04 2017 2a

Zonder bestelauto's zou het leven van alledag er heel anders uitzien. Beter, zeggen zij die veel op de weg zitten en zich ergeren aan de massaal aanwezige witte blokkendozen van de koeriersdiensten en de 'laadbakken' die zich een weg banen naar de bouwplaats. Maar zonder dat transport staat echt alles stil. Ze zijn domweg onmisbaar. Mooi daarom dat Citroën er een expositie aan wijdt, in de Parijse showroom C_42 aan de Champs-Elysées. Met onder meer een prachtig vroeg model: de C4 takelwagen van 1929.

25 04 2017 3a

Innovatief
Terwijl een groot Duits merk 70 jaar geleden op basis van een schets in een Nederlandse agenda pas aan een bestelauto begon te denken, had Citroën de revolutionaire Type H toen, in 1947 dus, al helemaal klaar. Zeer innovatief was de toepassing van voorwielaandrijving, een constructie met alleen maar voordelen: zonder aandrijving achter was er meer plek voor lading, terwijl de laadvloer zó laag was, dat een volwassene zonder problemen achterin rechtop kon staan. De lage vloer maakte het beladen ook extra gemakkelijk. Citroën past dit concept nog steeds toe, voor alle bedrijfsauto's. Andere merken namen het gaandeweg over.

25 04 2017 4a

Maatwerk
De Type H, die vaak HY wordt genoemd hoewel dit slechts één van de vele uitvoeringen was, kon dankzij de voorwielaandrijving gemakkelijk met zeer diverse opbouwen en in allerlei hoogte- en lengtevarianten worden geleverd. Citroën leverde toen al maatwerk, en dat meer dan dertig jaar lang. Ja, de Type H ging zeer lang mee! De auto is opgevolgd door een grote verscheidenheid aan kleine, middelgrote en grote bestelauto's, waarmee Citroën altijd een stabiele factor is geweest in deze voertuigcategorie.

25 04 2017 5a

Groot gamma
Vandaag de dag heeft Citroën het meest uiteenlopende gamma denkbaar: Nemo, Berlingo, Jumpy en Jumper. Een aantal modellen is in C_42 te zien, zoals de nieuwe Berlingo Electric, in de bijzonder handige gedaante van pick-up. Vanzelfsprekend is er ook een hoofdrol weggelegd voor de formidabele, nieuwe Jumpy, een bestelwagen die behalve zware lasten kan dragen ook uitblinkt in het bieden van comfort voor chauffeur en passagier. Meer weten? Klik hier (Franse website)

Uitgelicht

Bereikbaarheid
Tijdens de werken in onze straat zijn we soms moeilijk bereikbaar. Aarzel niet om ons even te bellen om te weten welke weg u best neemt om tot bij de garage te rijden.

Aangesloten

traxio


garage guns

Wolfshaegen 91, 3040 Huldenberg
Tel 0032 (0) 16 - 47 75 64
garage.guns@busmail.net

staticmap

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

Onze Partners:

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig