peugeot_3008_1605styp_215_jpg

Autofinanciering & Garantie

Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

ABC 07 12 2016 foto1

Porsche en Toyota bellen aan bij Peugeot: of ze buiten komen spelen. Met de autootjes. Het liefst in Le Mans. Zoiets kost wel een paar miljoen, maar dat geld wordt via een massa publiciteit wel weer een keer terugverdiend.

 

ABC 07 12 2016 foto2

 

Eigenlijk is het - zo willen de verhalen in de pers - de organisatie van het World Endurance Championship (WEC) dat bij de directie van Peugeot lobbyt om het merk terug te krijgen in het kampioenschap. In hun topklasse is het nu een wat kale boel. Audi is er vertrokken, zodat alleen Porsche en Toyota nog over zijn als grote publiekstrekkers. Het is natuurlijk een hele eer om voor een kampioenschap te worden gevraagd, maar Peugeot zal zich eventjes achter de oren krabbelen; deelname zou wel eens 80 tot 90 miljoen euro kunnen kosten. Sommige bronnen bij een WEC-team zeggen dat de Fransen zelfs op minimaal 150 miljoen moeten rekenen. Wat je noemt serieus geld.

ABC 07 12 2016 foto3


Desillusie

Peugeot Sport is natuurlijk niet de eerste de beste die wordt gevraagd om de plek van Audi in te nemen. Het merk zegevierde tijdens de 24-uursraces van 1992 en 1993 met de prachtige 905 en in 2009 met de 908 HDi, voorzien van een dieselmotor: een 5,5-liter V12 met twee turbo's en 700 pk! Peugeot kan een sterke nieuwe opponent worden voor Porsche en Toyota, hoewel het laatstgenoemde merk misschien niet zo op extra concurrentie zit te wachten; de Japanners hebben de winst nog niet eerder in handen gehad en beleefden vorig jaar een desillusie toen hun leidende auto in de laatste ronde kapot ging.

ABC 07 12 2016 foto4

Lauwerkransen

Een van de drijvende krachten achter het lobbywerk is nota bene concurrent Porsche. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar de fabrikant uit Stuttgart meent dat het WEC erbij is gebaat dat de races spannend zijn en de startvelden groot. "Het verleden heeft mooie races tussen Peugeot en Audi opgeleverd." Wat de mensen van het WEC wellicht helpt, is dat Carlos Tavares, de hoogste baas van PSA Groupe, persoonlijk een groot voorstander c.q. liefhebber is van autosport op hoog niveau. Tegen het gezaghebbende Amerikaanse vakblad Automotive News zei hij vorig jaar dat 'de stelselmatige deelname aan autosportevenementen mag worden gezien als een middel om merkbeleving op de lange duur te bewerkstelligen'. Tavares vindt dat een mooie lijst prestigieuze autosportoverwinningen bij een groot automerk niet mag ontbreken. Nu is Peugeot al aardig voorzien, maar lauwerkransen heb je feitelijk nooit genoeg.

Uitgelicht

Bereikbaarheid
Tijdens de werken in onze straat zijn we soms moeilijk bereikbaar. Aarzel niet om ons even te bellen om te weten welke weg u best neemt om tot bij de garage te rijden.

Aangesloten

traxio


garage guns

Wolfshaegen 91, 3040 Huldenberg
Tel 0032 (0) 16 - 47 75 64
garage.guns@busmail.net

staticmap

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

Onze Partners:

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig