peugeot_3008_1605styp_215_jpg

Autofinanciering & Garantie

Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

Dakar-1Peugeot laat z'n leeuw harder brullen dan ooit, zo blijkt uit de samenstelling van het 'Dream Team' voor de komende Dakar-rally. Er komen uitsluitend meervoudig kampioenen aan het stuur van de ingrijpend vernieuwde Peugeot's 2008DKR. Onder hen: Sébastien Loeb, de meest succesvolle rallyrijder aller tijden.

 

Geef monsieur Loeb een stuur in handen en hij brengt de auto die aan dat stuur vastzit subiet winnend over de finish. De man is negenmaal wereldkampioen rally's, recordhouder op de vermaarde Pikes Peak heuvelklim en maakt momenteel met Citroën furore in het WTCC, het internationale toerwagenkampioenschap. Nu voegt hij zich bij het sterrenteam dat Peugeot heeft samengesteld om de legendarische Dakar-rally mee te winnen.

Opwarmertje
Als opwarmertje voor het grote evenement in Argentinië en Bolivia, rijdt het 2008DKR-team van Peugeot begin oktober eerst nog de Rally van Marokko. Sébastien Loeb komt dan uit als teamgenoot van een andere rally-legende, Carlos Sainz. Dat wordt een speciaal moment voor Loeb, omdat hij ook ten tijde van zijn eerste rallykampioenschap in 2003 teammaatje van Sainz was. De ervaren Spanjaard zou kort na afloop van dat seizoen zijn actieve rally-carrière beëindigen.

Indrukwekkende namen
Voor de Dakar-rally heeft Team Peugeot Total verder Stéphane Peterhansel en Cyril Despres kunnen vastleggen. Dit zijn indrukwekkende namen, die voor een fabelachtige staat van dienst in de 'Dakar' staan; Peterhansel won het evenement niet minder dan elf keer, terwijl Despres in het klassement van de motoren maar liefst vijfmaal als eerste over de finish kwam. Kortom, dit zijn kerels die als geen ander weten wat hen in de Dakar-rally te wachten staat.

Nieuwe 2008DKR
Het wapen waarmee Loeb en de zijnen de loodzware parcoursen in Marokko en Zuid-Amerika gaan bedwingen, is de vernieuwde Peugeot 2008DKR. De speciale rallywagen lijkt nog wel op de auto van vorig jaar, maar is langer, breder, lager en nog krachtiger gemaakt. Dankzij de langere wielbasis zal de nieuwe 2008DKR beter in staat zijn om over zandpistes, door rivierbeddingen en over rotsblokken te klauteren. De nieuwe carrosserie is in aërodynamisch opzicht aangepast; op snelheid levert deze meer druk op de voor- en achterwielen. Aan snelheid zal het de 2008DKR trouwens niet ontbreken: hij wordt aangedreven door een dikke 3,0-liter V6 twin-turbodiesel. Kan bijna niet missen: de vroegere zeges van de 205 en 405 Turbo 16 zullen door de nieuw 2008DKR vast en zeker worden herhaald.

Zie ook het 'trailerfilmpje' mbt het samenstellen van Peugeots 'Total Dream Team' & Dream Car

Uitgelicht

Bereikbaarheid
Tijdens de werken in onze straat zijn we soms moeilijk bereikbaar. Aarzel niet om ons even te bellen om te weten welke weg u best neemt om tot bij de garage te rijden.

Aangesloten

traxio


garage guns

Wolfshaegen 91, 3040 Huldenberg
Tel 0032 (0) 16 - 47 75 64
garage.guns@busmail.net

staticmap

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

Onze Partners:

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig